O naknadama za štete od suše Vlada će odlučiti krajem lipnja ili početkom srpnja

POTPREDSJEDNIK Vlade Slavko Linić izjavio je danas kako očekuje da će u lipnju ili početkom srpnja Vlada raspravljati o kriterijima i mjerilima temeljem kojih će država pomoći stradalima od katastrofalne suše.

Treba jasno utvrditi štetu od suše, kao i dio koji će se pokriti iz proračuna, po kojim kriterijima i u kojem iznosu, odgovorio je Linić na upit Drage Krpine (HDZ), kojeg je zanimalo, je li utvrđen i koliko iznosi proračunski dio namjenjem naknadi štete seljacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krpina je podsjetio je da Ministarstvo poljoprivrede svojedobno procjenilo da šteta od suše doseže 1,4 milijarde kuna, te da bi na ime naknade trebalo izdvojiti 400 milijuna kuna.

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović najavio je da će Vlada idući tjedan uputiti u Sabor paket radno-socijalnih zakona, koji će, među ostalim, dati veće ovlasti državnim inspektorima koji će nadzirati poštivanje radničkih prava, i izricati mandatne kazne poslodavcima koji krše ta prava (naknade za rad nedjeljom, praznicima, prekovremeni rad i drugo).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara