O povjerenju Vladi i predsjednici Skupštine idućeg tjedna

SKUPŠTINA Srbije u četvrtak je, na prvom jesenjem zasjedanju, započela raspravu o prijedlozima oporbe za smjenu predsjednice Skupštine Srbije Nataše Mićić, te izjašnjavanje o povjerenju Vladi Srbije, a rasprava će biti nastavljena iduće srijede.

Na početku današnjeg zasjedanja, većinom zastupničkih glasova nije usvojeno pet zapisnika s pet izvanrednih zasjedanja održanih u srpnju, među kojima i sa sjednice od 22. srpnja, na kojoj je izabrana nova guvernerka Narodne banke Srbije Kori Udovički. Na toj sjednici, kako se naknadno ustanovilo, došlo je do zloupotrebe zastupničkih kartica, uz pomoć čega je namaknut nepostojeći kvorum za valjano skupštinsko odlučivanje. Prema riječima predsjednice parlamenta Nataše Mićić, skupštinski Poslovnik ne predviđa posljedice neusvajanja zapisnika, iako se o tome može još izjasniti skupštinski Administrativni odbor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, većina zastupnika danas nije prihvatila prijedloge pojedinih zakona koje je po hitnom postupku u proceduru uputila Vlada Srbije, među kojima Prijedlog Zakona o uvođenju PDV-a, Zakona o željeznicama i izmjenama Zakona o radiodifuziji.

Rasprava će biti nastavljena iduće srijede, a nekoliko dužnosnika stranaka vladajuće koalicije DOS najavilo je, ako se u nastavku zasjedanja parlamenta Vladi ne izglasa povjerenje, mogućnost raspisivanja izvanrednih parlamentarnih izbora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara