O sadržaju pretprograma za doček Pape u Zadru

ORGANIZACIJSKI odbor za doček Pape u Zadru, na čelu kojega je generalni vikar Zadarske nadbiskupije msgr. Ivan Mustać, priopćio je danas da se ograđuje od izjava i podataka koje je jučer iznijela časna sestra Aurelina Kutleša na konferenciji za novinare o sadržaju pretprograma na zadarskom Forumu 9. lipnja ove godine koji će biti izveden pred Svetim Ocem.

U priopćenju se navodi da je časna sestra Aurelina Kutleša na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorila o sadržaju glazbeno-molitvenog pretprograma, te da njezine izjave ne odgovaraju prijašnjem pretprogramu koji je u pisanom obliku dostavila Tajništvu Organizacijskog odbora za doček Pape u Zadru, a izjave se odnose na izvođače tog dijela pretprograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sestra Aurelina Kutleša jučer je na konferenciji za novinare, predstavljajući pretprogram u kojem će sudjelovati djeca, različite udruge i pojedinci, uz ostalo rekla da će im svesrdnu pomoć pružiti pjevač Marko Perković Thompson i dječak Ivan Gotovina, nećak generala Ante Gotovine, koji bi trebali zajedno s don Zdenkom Dundovićem otpjevati pjesmu Zadarska istina.

U priopćenju se kaže da su prihvaćeni liturgijski program "Srednjeg časa" koji su sastavili članovi liturgijskog pododbora, zatim pretprogram pod nazivom "Velika kateheza Crkve", koji je sastavio dr. fra Bernardin Škunca, a prihvaćen je i dio prvog pretprograma koji je sastavio don Zdenko Dundović.

Drugi dio tog prvog pretprograma pod nazivom "Šetnja kroz povijest Zadra", koji je sastavio msgr. Eduard Peričić, a koji je u pisanom obliku sestra Kutleša podnijela Tajništvu, ne odgovara izjavama koje je jučer iznijela, a odnose se na izvođače tog dijela programa. Stoga se Organizacijski odbor ograđuje od njezinih izjava i podataka, stoji na kraju priopćenja koje je potpisao predsjednik Organizacijskog odbora za doček Pape u Zadru msgr. Ivan Mustać.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara