o zaštiti ribljeg fonda u dunavu i dravi

Predstavnici PU osječkobaranjske, među kojima su bili predstavnici granične policije, sportski ribiči Osječkobaranjske županije, lovočuvarske i inspekcijske službe, dogovorili su danas na sastanku u Zajednici sportsko ribolovnih udruga u Osijeku zajedničku zaštitu ribljeg fonda i sprječavanje krivolova na Dunavu i Dravi.

Dosadašnja suradnja tih službi ocijenjena je dobrom jer, kako je istaknuto, policija u otkrivanju krivolovaca dobro surađuje s nositeljima gospodarenja ribolovnih voda. Kako je rečeno, riblji fond u vodama dunavsko-dravskog slijeva, kojima gospodare zajednice sportskih ribolovnih udruga, znatno je osiromašen.

Valter Rudman, tajnik Saveza sportskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije, u koji je uključeno oko 13 tisuća sportskih ribiča, upozorio je na nelogičnost Uredbe Ministarstva poljoprivrede i šumarstva da se dopusti gospodarski ribolov u rukavcima Dunava, tzv. Dunavcima, ´kada se zna da su to prirodna mrijestilišta´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se, ´zahvaljujući sportskim ribičima i predstavnicima Ministarstva, ipak može očekivati da ta uredba neće zaživjeti´.

Inspektor zaštite prirode Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja Željko Vuković predložio je osnivanje jednog koordinativnog tijela u kojemu bi bili predstavnici policije, granične policije, sportskih ribiča i inspekcijskih službi ´radi što bržeg i djelotvornijeg rješavanja nedopuštenoh izlovljavanja ribe´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara