Obama: Hillary Clinton neće okončati rat u Iraku

Obama: Hillary Clinton neće okončati rat u Iraku

AMERIČKI senator i jedan od demokratskih kandidata za predsjedničke izbore Barack Obama, rekao je u Sjevernoj Karolini kako američki glasači ne mogu vjerovati njegovoj suparnici Hillary Clinton da će okončati rat u Iraku.

Barack je podsjetio kako da je Clintonova u Senatu svojedobno podržala američku intervenciju u Iraku, te je osporio tvrdnju Clintonove da je prošla test za vrhovnog vojnog zapovjednika navodeći kako njegovo protivljenje ratu od samog početka dokazuje da može biti na vrhu zapovjednog lanca američkom vojskom.

"Zapitajte se kome vjerujete da će okončati rat, nekome tko se protivio ratu od početka ili nekome tko mu se počeo protiviti kada se počeo pripremati za predsjedničku kandidaturu", rekao je Obama.

Izborni stožer Hillary Clinton odbacio je Obamine tvrdnje kao neistinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarnost je ta da senator Oblama praktički nije ništa učinio za okončanje rata sve dok nije počeo svoju trku za ulazak u Bijelu kuću, dok je senatorica Clinton više godina bila stalna kritičarka rata u Iraku", priopćeno je iz stožera Clintonove.

Ona je u Detroitu uzvratila na Obamin napad, navodeći kako bi bilo "pogrešno i iskreno neamerički" da Obama ne pristane na nove stranačke izbore u Michiganu i Floridi.

Obama za sada nije niti podupro niti uskratio podršku tim izborima, iako je njegov stožer postavio niz proceduralnih i zakonskih pitanja o skorašnjim prijedlozima za stranačke izbore u te dvije savezne države.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara