Obama ljubavnicu sakrio na Martinik?

Obama ljubavnicu sakrio na Martinik?

DAILY MAIL prenosi "šaputanja" iz američke blogosfere o tome kako Barack Obama ima ljubavnicu koju je radi izborne kampanje dao skloniti na Martinik.

Britanski list tvrdi da je stupio u kontakt s "inkriminiranom" ženom koja je opisana kao "atraktivna Afroamerikanka", a koja je radila u izbornom stožeru Baracka Obame za vrijeme njegove kampanje za američki Senat 2004. godine. Ona tvrdi da između nje i Obame nije bilo ničeg neprimjerenog, a da se na karipski otok "preselila zbog ljubavi".

Izvori iz blogosfere tvrde da se Obama zbližio s mladom damom, i to u takvoj mjeri da je Michelle Obama - po anketama buduća Prva dama - 2004. godine inzistirala da dotična napusti izbornu kampanju. U međuvremenu se navodna ljubavnica preselila na Martinik, i to u vrijeme kada je Obama započinjao svoj pohod na Bijelu kuću.

Nešto kasnije se otkrilo da se dotična dama zove Vera Baker, a službeni dokumenti Federalne izborne komisije pokazuju da je 2004. godine bila plaćena kao "financijski direktor" Obamine kampanje za Senat. Međutim, medijski i drugi izvještaji, uključujući Obamine web-stranice navode da je Obamin financijski direktor u to vrijeme bila Claire Serdiuk.

Vera Baker je, inače, od 2000. godine bila partnerica Muthoni Wambu, s kojom je osnovala tvrtku za prikupljanje financijskih donacija političkim kandidatima. Među njihovim klijentima je Klub crnih zastupnika u Kongresu kao i Demokratski nacionalni kongresni odbor, koji organizira kampanje demokratskih kandidata za Predstavnički dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču istražuju pristaše Hillary Clinton

Jedno od mjesta gdje je istražuje cijela priča eksplodirala je Hill Buzz, blog koji okuplja fanatične pristaše Hillary Clinton, a koje je Obama duboko uvrijedio svojom "seksističkom i bahatom" kampanjom protiv bivše Prve dame. Mnogi od njih se nadaju da će priča ipak nekako doprijeti do "etabliranih" medija, jer bi im nevjera demokratskog kandidata dala zadovoljštinu. Tijekom kampanje je Michelle Obama tvrdila da Hillary Clinton ne može biti predsjednica i voditi američku naciju "jer nije bila u stanju vlastitu obitelj dovesti u red", misleći pri tome na brojne vanbračne afere njenog supruga Billa uključujući Monicu Lewinsky.

S druge strane, iako je Andrew Sullivan, kolumnist New York Timesa i pro-Obamin bloger koji se "proslavio" teorijama zavjere o najmlađem sinu Sarah Palin, izjavio kako "ispituje" cijeli slučaj, smatra se kako je malo vjerojatno da će etablirani mediji početi čeprkati po cijeloj priči prije izbora. Kao presedan se navode glasine o ljubavnici bivšeg demokratskog potpredsjedničkog kandidata Johna Edwardsa koje su tavorile na opskurnim blogovima i u tabloidima gotovo godinu dana prije nego što je Edwards prisiljen priznati da su istinite te se tako oprostiti od karijere u budućoj Obaminoj administraciji.

D.A.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara