Obama odgovorio: McCain bi radije rušio moju kampanju nego obnavljao državu

Obama odgovorio: McCain bi radije rušio moju kampanju nego obnavljao državu

BARACK OBAMA odlučio je odgovoriti na prozivke iz kampa svog suparnika Johna McCaina, rekavši kako je McCain puno više zainteresiran za provođenje prljave kampanje nego za brigu o američkoj ekonomiji.

Novi sukob nastao je u subotu, kad je McCainova kandidatkinja za potpredsjednicu, Sarah Palin, optužila Obamu da "prijateljuje s teroristima", pozivajući se na Obamino poznanstvo s Billom Ayersom, bivšim članom Weather Undergrounda, militantne grupe iz 60-ih koja je preuzela odgovornost za više bombaških napada, među kojima je i napad na Pentagon prije 40 godina.

Obama je na takve napade odgovorio na predizbornom skupu u Sjevernoj Karolini, gdje se priprema za svoju drugu debatu s McCainom u utorak.

"Senator McCain i njegovi operativci nadaju se da će vas omesti prljavom kampanjom umjesto da pričaju o suštinskim stvarima. Probat će srušiti našu kampanju umjesto da probaju podići ovu zemlju", rekao je Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto što radite kad nemate poteza, nemate ideja i kad vam nestaje vremena", dodao je Obama.

Pokušaj ublažavanja prednosti

McCainov stožer očigledno se odlučio za "zadnji otpor" nakon što je Obama u zadnja dva tjedna nabio značajnu prednost u anketama. Obama je uspio nabiti prednost od sedam posto uslijed zabrinutosti Amerikanaca da McCain nije pravi čovjek za voditi državu u vrijeme ekonomske krize. Stoga je jedan od ljudi iz McCainovog stožera ovaj vikend rekao kako je McCain odlučio "okrenuti novu stranicu" u kampanji.

"Prijeti nam najveća ekonomska kriza nakon Velike krize 1929., a John McCain želi 'okrenuti novu stranicu'? Znam kakvu je politiku podržavao u zadnjih osam godina i znam da je nju jako teško braniti. Tako da i shvaćam zašto želi 'okrenuti novu stranicu' i ignorirati ekonomiju", poentirao je Obama.

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara