Obama: Zuckerberg je zbog mene obukao odijelo i kravatu

Obama: Zuckerberg je zbog mene obukao odijelo i kravatu

Foto: AFP

"ZOVEM se Barack Obama i zbog mene je Mark odjenuo odijelo i vezao kravatu", našalio se američki predsjednik na jučerašnjem sastanku s osnivačem Facebooka i jednim od najmlađih svjetskih milijardera Markom Zuckerbergom.

Sastali su se u sjedištu Facebooka u kalifornijskom Palo Altu, a gazda najmoćnije društvene mreže izjavio je da je zbog predsjednika drugi put u životu obukao odijelu.

Morat ćeš plaćati veći porez. To je "cool".

Obama je došao u Palo Alto kako bi pred Zuckerbergom branio proračun i najavljenu poreznu reformu. "Iskreno, Mark, ljudi poput mene i tebe morat će plaćati veće poreze", rekao je Zuckerbergu, na što je ovaj odgovorio da je njemu to "cool".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju sastanka Obami je darovao majicu s kapuljačom i logom Facebooka i rekao "neka se nađe ako se poželi odjenuti poput njega".

Facebook bitno oružje u političkim kampanjama

Ovo je drugi susret Obame i Zuckerberga u manje od dva mjeseca. Zadnji put su se vidjeli na večeri u veljači, gdje je američki predsjednik okupio direktore i osnivače najjačih tehnoloških kompanija, od Yahooa i Googlea, do Applea i Twittera.

Kako je već najavio da će ići na još jedan predsjednički mandat, Obama je očito svjestan kolika će u predizbornoj kampanji biti moć Facebooka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara