Obamin savjetnik za nacionalnu sigurnost poručuje Iranu kako su spremni reagirati

Tekst: I.Ka.
Foto: Wikipedia

"SVE SU opcije i dalje na stolu", kazao je James Jones, savjetnik Baracka Obame u nacionalnim pitanjima i umirovljeni general, pritom misleći na Iran i na njegovo odugovlačenje s međunarodnim zahtjevima o nuklearnom razoružanju.

"Vidjet ćemo uskoro da li će angažman prouzročiti konkretne rezultate koji su nama potrebni, a ako do toga ne dođe bit ćemo spremni reagirati", kazao je Jones.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael je nekoliko puta upozorio kako je spreman vojnom akcijom uništiti iranske nuklearne kapacitete jer ih smatra izravnom prijetnjom ako se ne pronađe rješenje za to, a ovim izjavama Izrael će biti više nego zadovoljan. Amerika će biti spremna odgovoriti ako Iran ne da konkretne rezultate koji su njima potrebni, kazao je Jones.

Jonesova izjava je odgovor na objavu iranskih medija da je službeni Teheran zatražio izmjene UN-ovih stavova o nuklearnom naoružanju koja su široko prihvaćena. Nakon toga zahjeva, u Teheran su odaslane prijetnje novim sankcijama. "Iran mora ispunjavati svoje obveze", naglasio je Jones.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara