Obavijest Mimare o tri zaključna dana "7000 godina perzijske umjetnosti"

Muzej Mimara bit će otvoren za posjetitelje tri zaključna dana izložbe "7000 godina perzijske umjetnosti" od 10 do 19 sati, priopćeno je večeras iz Mimare.

Radi se o 29., 30. i 31 siječnju, odnosno suboti, nedjelji i ponedjeljku, kad će vrata Mimare biti otvorena za sve koji do sada nisu vidjeli tu izložbu, a i za one koji ju žele ponovno razgledati.

Naime, zbog čvrstih ugovornih obveza, ta izložba koju je do sada vidjelo više od 60.000 posjetitelja, neće se moći produžiti.

Zato će pak, ističe se u priopćenju, Muzej raditi i u ponedjeljak 31. siječnja bez obzira što je, po uobičajenim rasporedu, ponedjeljak neradni dan.

Izložba "7000 godina perzijske umjetnosti" predstavila je kulturnoj javnosti hrvatske metropole 176 antologijskih izložaka iz fundusa Iranskoga narodnog muzeja u Teheranu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzejska građa s te izložbe prvi put je, nakon islamske revolucije, predstavljena izvana granica Irana 2000. u Beču. Slijedile su izložbe u Bonnu, Gentu, Rimu, Baselu, Barceloni i drugim španjolskim gradovima.

Na izložbi su predstavljeni primjerci arheoloških nalaza iz gotovo svih arheoloških lokaliteta s područja današnje iranske države nastali u keramici, bronci, zlatu, bjelokosti, staklu i kamenu.

Izložba je ostvarena suradnjom Muzeja Mimara, Iranskoga narodnog muzeja u Teheranu i Iranskoga kulturnog centra u Zagrebu, a održava se pod pokroviteljstvom hrvatskog Ministarstva kulture.

(Hina) pp/xip ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara