Obdukcija pet beba poginulih u požaru biti će obavljena danas u Sarajevu

U SARAJEVU će danas biti izvršena obdukcija pet beba koje su stradale jučer u požaru u Domu za nezbrinutu djecu, dok će se s objavljivanjem uzroka nesreće pričekati do kraja istrage, najvjerojatnije krajem tjedna, prenosi B92.

U požaru koji je zahvatio odjel za najmlađe štićenike, povrijeđeno je 19 beba do godinu i pol dana starosti, od kojih su dvije u kritičnom stanju, a liječnici se još uvijek bore za njihov život. U sarajevskom Kliničkom centru je smještena i jedna teško povrijeđena medicinska sestra.

"Sestra je trenutno stabilna i liječnici se nadaju da će biti sve u redu. Za bebe još ne možemo iznositi nikakve prognoze, to su izuzetno mala deca, povrede su teške, zaista ne bi smjeli ništa prognozirati", rekla je Biljana Jandrić iz Kliničkog centra.

Kantonalni tužitelj Dubravko Čampara spomenuo je da postoje indicije da su požar izazvale neispravne električne instalacije, ali je napomenuo da se ne isključuju ni druge mogućnosti.

"Najvjerojatnije je do požara došlo zbog loših instalacija ili grijanja, ali ćemo tijekom idućeg tjedna dobiti nalaz koji će točno reći zbog čega je došlo do požara. Uradit ćemo sve što bude potrebno i ako neko bude odgovoran, naravno da ćemo ići u procesuiranje", kaže on.

U akciji spašavanja jučer su veliku ulogu imali štićenici doma, a neka od djece su, izlažući se smrtnoj opasnosti, spašavala po nekoliko beba iz zapaljenog odjela doma.

Dvoje djece umrlo je na mjestu nesreće, a preostalo troje u bolnici, najvjerojatnije zbog gušenja dimom. Sve ostale bebe iz preventivnih razloga prebačene su u Pedijatrijsku kliniku, ali izuzevši jedno dijete koje je u tešku stanju i drugo koje je spašeno od kliničke smrti, preostalih 17 beba prošlo je bez ozbiljnijih ozljeda i očekuje se njihovo puštanje iz bolnice.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara