Obersnel: Nema razloga da Rijeka ne dobije MI 2009.

RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel danas je, uoči odlaska u Almeriju u Španjolskoj gdje će biti odlučeno o domaćinstvu Mediteranskih igra 2009., ustvrdio da nema nikakva razloga da Rijeka ovaj put te igre ne dobije.

Obersnel je rekao da Rijeka zaslužuje domaćinstvo MI 2009. zbog upornosti i "fair playa" u dosadašnje dvije svoje kandidature. Uz to, Hrvatska je jedinstvena u podršci Rijeci, koja je jedan od najsigurnijih gradova u Europi, ima infrastrukturne i financijske resurse potrebne za MI, a zna i kako te igre učiniti komercijalnim projektom, rekao je Obersnel na konferenciji za novinare.

Dodao je da je već 92 posto proračuna igara osigurano marketingom. Obersnel je istaknuo kako je najvažnije u cijelom postupku kandidature bilo formiranje sponzorskog poola što je omogućilo "profesionalnu i uočljivu kandidaturu". Za nju je utrošeno oko 13 milijuna kuna, od čega jedan milijun iz proračuna grada Rijeke, a ostatak su pokrili sponzori. Obersnel je istaknuo i važnost političke i diplomatske podrške u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dan donošenja odluke o domaćinstvu MI 2009., 18. listopada, u Alemeriji će Rijeka imati prezentraciju svoje kandidature u trajanju od 20 minuta. Sudjelovat će Gordana Sobol u ime Vlade RH, Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, Vojko Obersnel te Goran Ivanišević i Davor Šuker.

(Hina) dsil ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara