Obilježen Dan grada i 425 godina Karlovca

Gradsko vijeće Karlovca danas je u povodu 425. obljetnice i Dana grada održalo svečanu sjednicu na kojoj su uručena piznanja zaslužnim građanima i institucijama, a predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću je uručena Povelja grada Karlovca za promicanje demokratskih vrijednosti u društvu. L

Plakete grada Karlovca dobili su i pjevački zbor Carollostadien, Glazbena škola Karlovac, Karlovački tjednik, Nada Gerber i obitelj Gerber za promicanje obrta kroz tri generacije, te Ivan Petrunić za razvoj malog poduzetništva.

Medalje grada Karlovca dobili su rektor Veleučilišta Mirko Butković, vlasnik tvrtke Iv-Er Kontex i novog hotela Europa Ivica Cvitković, predsjednik Uprave Alstom Hrvatska Joachim Knospe, Nikola Perić za razvoj novinarstva i publicistike, dekan karlovačkog Dekanata Ferdinand Vražić te suvlasnik Tvornice pištolja HS Produkt Ivan Žapčić.

Sjednici su uz domaćine - župana Vladu Jelkovca i gradonačelnika Bože Johe - nazočili gradonačelnica talijanskog grada - prijatelja Alessandrije Mara Scagna, izaslanik japanskog Veleposlanstva u Hrvatskoj, s kojim je Karlovac razvio plodnu suradnju, tajnik Masaya Furukawa, saborski zastupnik i Karlovčan Mato Crkvenac, dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te predstavnici političkog i javnog života Karlovačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Mesić u svojoj je čestitku Karlovcu istaknuo, među ostalim, značaj novih autocesta za taj tranzitni grad, naglasivši kako mreža autocesta mora biti završena do 2008. godine kako bi se povezala Italija preko Hrvatske i Crne Gore do Grčke tzv. jonskom cestom.

Govoreći o posljedicama ratnog razaranja, spomenuo je devastirani hotel Korana u Karlovcu, čija rekonstrukcija i obnova nije započela ni nakon 13 godina, te se osvrnuo na obnovu dubrovačkih razrušenih hotela. Ustvrdio je da su hotele u Dubrovniku pokupovali "fakini i špekulanti jeftino, a ne obnavljaju ih jer čekaju tzv. strateške partnere da bi ih samo skupo prodali". Također je rekao da u kupoprodajnim ugovorima nije bilo klauzule o rokovima obnove i istaknuo kako to nije bilo slučajno, već namjerno.

Odgovarajući nakon svečane sjednice Gradskog vijeća na pitanja novinara, rekao je da on kao predsjednički kandidat ne očekuje podršku HDZ-a i HSS-a, ali, kako je kazao, podršku dijela njihovog članstva da.

(Hina) xvhor yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara