Obitelj Bobetko posjećuju stranački i vojni dužnosnici, te suborci pokojnog generala

OD RANIH poslijepodnevnih sati brojni prijatelji, suborci i dužnosnici političkih stranaka i pripadnici Oružanih snaga, dolaze u kuću obitelji Bobetko kako bi izrazili sućut bližnjima pokojnog generala.

Među prvima sućut obitelji umirovljenog stožernog generala Janka Bobetka, izrazio je vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac, koji je generala redovito posjećivao i posljednjih dana života. U razgovoru s generalovom suprugom Magdalenom i sinovima biskup Jezerinac proveo je više od tri sata.

Obitelj Bobetko potom su posjetili predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, predsjednik HSLS-a Dražen Budiša, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Slavko Barić, te umirovljeni generali HV-a Krešimir Ćosić, Milenko Filipović, Ivan Basarac i Ante Kotromanović.

Obitelj još nije izvijestila točno vrijeme generalova ukopa.

Neslužbeno se doznaje da će general Bobetko biti pokopan na gradskom groblju u Sisku, a da će se ispraćaj istoga dana, s početkom u 10 sati održati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Od generalovih suboraca doznaje se da je Bobetko u posljednjoj želji istaknuo kako na sprovodu ne želi govornike, ali da je tražio da ga isprati umirovljeni general Mirko Norac, koji je u riječkom pritvoru, jer je nedavno nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora.

Također se neslužbeno doznaje da će u priprema oko ispraćaja sudjelovati i Ministarstvo obrane, koje ima pripremljen protokol za ukope najviših časnika Hrvatske vojske.

Knjigu žalosti danas u 18 sati u stranačkim prostorijama otvorit će HDZ, čiji je visoki dužnosnik general Bobetko bio do kraja života. Umirovljeni stožerni general Janko Bobetko umro je danas u 11,55 sati u svojoj kući na zagrebačkom Tuškancu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara