Obitelj ruske učiteljice masakrirana u Ingušetiji

MINISTARSTVO unutarnjih poslova ruske republike Ingušetije je priopćilo kako su noćas ubijeni suprug i dva odrasla sina Vere Dragančuk, nastavnice matematike ruske nacionalnosti.

Napadači naoružani automatskim puškama su upali u profesoričinu kuću oko 1 sat ujutro te ustrijelili tri člana obitelji. Profesorica se uspjela spasiti tako što se sakrila, a potom pobjegla kroz prozor.

Ovaj zločin se dovodi u vezu s ubojstvom Ljudmile Terehine, učiteljice ruske nacionalnosti, koja je 16. srpnja likvidirana u svom domu zajedno sa sinom i kćeri. Njena pogrebna povorka je, pak, bila napadnuta improviziranom eksplozivnom napravom čija je detonacija ozlijedila 11 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ingušetija se nalazi na nemirnom sjeveru Kavkaza, a njeno pretežno muslimansko stanovništvo je osim po vjeri i po etničkom podrijetlu srodno Čečenima. Iako Ingušetija nikada nije proglasila nezavisnost, među mnogim Ingušima vladaju simpatije za čečenski separatistički pokret, a posljednjih godina je sve više Inguša koji sudjeluju u terorističkim akcijama usmjerenim protiv ruske vlasti.

Ekstremistima su u posljednje vrijeme, osim predstavnika vlasti, meta postali i pripadnici ruske etničke zajednice, pogotovo oni koji su u Ingušetiju izbjegli zbog rata u susjednoj Čečeniji.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara