Obitelj ubijenog Dine Pokrovca od nogometaša će tužbom tražiti povrat uloženog novca

SUPRUGA i kći ubijenog nogometnog menadžera Dine Pokrovca tužit će sve nogometaše koje je on zastupao, ukoliko ne vrate novac uložen u njihov razvoj. Neki mediji su objavili da su tužbe već podnesene, ali odvjetnik angažiran od strane obitelji Pokrovac, Robert Jančik, za Index je rekao kako još nije podnesena niti jedna tužba, ali vrlo brzo hoće. Među nogometašima od kojih Pokrovčevi traže povrat novaca su: Niko Kranjčar, Dino Drpić, Mladen Pelaić, Srđan Andrić. Odvjetnik Jančik kaže da se jedino Igor Musa korektno ponio i vratio cjelokupni traženi iznos.

Jančik tvrdi da jedino protiv Nike Kranjčara neće sad podnijeti tužbu.

"U slučaju Nike Kranjčara nećemo odmah podnijeti tužbu zato, jer nastupa za reprezentaciju na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu i ne želimo nikako utjecati na njegove igre i uspjeh reprezentacije. U njegovom ćemo slučaju biti obzirni zbog nacionalnog interesa", rekao nam je Jančik.

Odvjetnik kaže da se tužbe temelje na ugovorima o ulaganju i ugovorima o zastupanju, koje je Pokrovac potpisao s navedenim nogometašima, te da se radi o "zbilja velikim svotama". Upozorio je da je Dino Pokrovac bio licencirani menadžer s urednim hrvatskim i inozemnim papirima, a ne kamatar kako ga često oslikavaju.

Doživotni ugovori s nogometašima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dino Pokrovac je ubijen prije tri godine, a do danas još nije otkriven počinitelj niti nalogodavac ubojstva. Na razgovorima u policiji je bila čitava nogometna Hrvatska, od Ćire Blaževića do Igora Štimca. Tad su u javnost izašla i ogromna dugovanja Pokrovcu tadašnjeg trenera Dinama Josipa Kuže, koji mu je čak prepisao i svoju kuću.

Također, javnost je saznala i za detalje ugovora koje je Pokrovac imao sa svojih 15 nogometaša. Tako je svaki nogometaš pod Pokrovčevom "paskom" bio  vezan za njega doživotno, a pripadalo mu je 20 posto od svakog transfera tog igrača.

"Sad si samo moj! Do kraja života više nemaš posla ni s jednim drugim menadžerom osim s Dinom", kazao je navodno Pokrovac jednom od 15-orice svojih igrača, koji je menadžerovu izjavu u medijima prenio nakon ubojstva pod uvjetom da ostane anoniman. Tada je i Mladen Pelaić potvrdio da je ugovor vrijedio do kraja karijere, napomenuvši da je "Dino bio fascinantan" te kako su njihove relacije bile savršene i kako "bolje ne postoje".

D.M.
Foto: Novi list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara