Obitelji žrtava spremaju se identificirati tijela najbližih

Obitelji žrtava spremaju se identificirati tijela najbližih

RUSKI istražitelji u ponedjeljak su rekonstruirali posljednje trenutke leta 778 Sibir Airlinesa, dok se obitelji unesrećenih pripremaju za mučan zadatak identificiranja svojih voljenih među 122 poginulih.

Ruski se avion s 200 ljudi, uglavnom turista i djece, srušio u nedjelju na domaćem letu prema Sibiru. Airbus A-310 srušio se i zapalio po slijetanju u Irkutsk nakon pet tisuća kilometara dugog noćnog leta iz Moskve.

Istražitelji se nadaju da će "crne kutije" pronađene u zrakoplovu donijeti korisne informacije o tragediji koja je ubila više od polovice od 203 putnika koji su se nalazili u zrakoplovu.

Ruski ministar transporta Igor Levitin na novinskoj je konferenciji izjavio kako su od 3:00 sata o srednjeeuropskom vremenu iz srušenog zrakoplova izvučena 122 tijela, dok ruske novinske agencije javljaju kako su pronađena 124 tijela.

Levitin je također rekao kako se 57 ljudi nalazi u bolnici zbog zadobivenih opeklina, traume te udisanja dima.

Sudbina šestoro putnika još uvijek nije poznata, pri čemu je 17 putnika sudar preživjelo bez težih ozljeda.

Mnogi ukrcani bili su djeca, uključujući 14-ero njih mlađih od 13 godina, a koji su letjeli kako bi praznike proveli na popularnom sibirskom mjestu za odmor, Bajkalskom jezeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je užasno. Vidjela sam ljude kako gore." - izjavila je Margarita Svetlova, jedna od preživjelih.

"Vjerojatno sam izgubila svijest na minutu. Odvezala sam pojas. Potrčala sam i počela vikati tražeći izlaz... Tobogan za napuhavanje nije se mogao napuhati, ali sam svejedno skočila iz zrakoplova. Imala sam sreću, samo sam ozlijedila nogu.." - objasnila je jedna od putnica.

Ruska zrakoplovna tvrtka "Sibirian Airlines" na svojoj je internet stranici za hitne slučajeve objavila listu od 193 putnika, od kojih su osmero bili članovi posade.

Iz ruske agencije Interfax javljaju kako će u ponedjeljak ujutro započeti identificiranje žrtava.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponedjeljak je proglasio danom žalosti.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara