Objava smrti istaknutog iračkog militanta na islamističkoj web stranici

ISLAMISITIČKA Web stranica u nedjelju je ponudila rijetku izjavu objavu smrti jednog od pripadnika terorističke skupine Tawhid i Jihad za kojega se tvrdi da je poginuo boreći se s američkim vojnicima u iračkom gradu Falluji.

U toj objavi, čiju je autentičnost nemoguće potvrditi, stoji da je Sheik Abu Hafs al-Libi "pao kao mučenik na bojnom polju dok se borio s američkim snagama i njihovim izdajničkim agentima", kako se nazivaju snage iračke vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Al-Libi se spominje kao časnik terorističke skupine Tawid and Jihad, koju predvodi jordanski militant Abu Musab al-Zarqawi. Ne navodi se kada je al-Libi poginuo, no američke i snage iračke vlade već četiri dana napadaju ciljeve u Falluji.

Tawid i Jihad, kao i druge pobunjeničke skupine u Iraku, rijetko objavljuju smrt svojih članova, a neuobičajena je i potvrda da je al-Libi ubijen u Falluji budući da vođe tog sunitskog grada osporavaju tvrdnje Amerikanaca i iračke vlade da se tamo bore pripadnici terorističkih organizacija.

Objava smrti predstavljena je na Web stranici Ansar al-Sunnaha, skupine za koju se kaže da je zasebna pobunjenička grupacija aktivna u iračkim područjima koja naseljavaju sunitski Muslimani.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara