Objavljen izbor tekstova kardinala Tettamanzija "Kršćanstvo i globalizacija"

Splitski nakladnik Verbum objavio je knjižicu "Kršćanstvo i globalizacija" (88 str.), izbor tekstova iz knjige "Globalizzazione una sfida" katoličkoga teologa i kardinala Dionigija Tettamanzija.

"Kardinal Tettamanzi upozorava da kršćanstvo nije protiv suradnje i približavanja u svijetu, ali jest protiv globalizacije koja stavlja naglasak prvenstveno na profit, ili politički interes, a zanemaruje dostojanstvo ljudske osobe i prava malih naroda", piše u predgovoru urednik i priređivač tekstova Petar Balta.

Knjiga donosi niz Tetamanzzijevih tekstova koji kršćanskim očima motre na proces globalizacije, ulogu tog procesa na položaj država i prava pojedinaca, a završni dio knjige donosi razgovor s Tettamazijem objavljen u katoličkom dnevniku "Avvenire" u kojem kardinal pokušava odgovoriti na pitanje o kršćanskom putu u globalizaciju.

Kardinal Dionigi Tettamanzi je milanski nadbiskup, a stručnjak je za pitanja moralne teologije i specijalnih područja morala, posebice bioetike. Objavio je mnoštvo djela, a na hrvatski jezik mu je prevedena knjiga "Veliki napasnik" koja tematizira postojanje i ulogu Sotone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara