OBJAVLJEN ´PRAVI´ PORTRET JANE AUSTEN

Portret britanske književnice Jane Austen, koji je naslikala forenzična slikarica Melissa Dring, postavljen je ovih dana u muzeju Jane Austen u Bathu, javlja BBC.

Melissa Dring nedavno je naslikala portret talijanskog skladatelja Vivaldija, a onda je zamoljena da portretira Jane Austen kako bi izgledala za vrijeme boravka u Bathu.

Svjetski poznata autorica ´Ponosa i predrasuda´ i ´Eme´, otišla je iz Batha 1816. godine, nakon 15 godina života u tom gradu.

Dring je koristila iskaze svjedoka iz vremena Jane Austen i druge podatke iz ranog 19. stoljeća u izradi portreta, kao i informacije rođaka i prijatelja.

Obrazovana na Winchester College of Fine Art i na Royal Academy Schools, 58-godišnja umjetnica radila je kao forenzična slikarica u raznim policijskim uredima u Velikoj Britaniji. Podučavala je i u centru za obuku FBI-ja u američkoj državi Virginiji.

Portret Melisse Dring nastavlja se na ograničeni broj portreta Jane Austen koje je izradila njezina sestra Cassandra - malu skicu u olovci i akvarelu koja se nalazi u londonskoj National Portrait Gallery te jednu grafiku. Zna se za još samo za dvije siluete književnice, koje je nacrtala Cassandra Austen, i za jedan portret straga, vjerojatno autoportret.

Novi će portret dobiti dom u centru Jane Austen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara