OBJAVLJENA KNJIGA "JELENI NA KIŠI" TARIKA KULENOVIĆA

Prvi roman mladog pisca Tarika Kulenovića "Jeleni na kiši", u kojoj piše o životu "ratne generacije" u posljednjih desetak godina, objavljen je u nakladi zagrebačke izdavačke kuće "Celeber".

Roman "Jeleni na kiši" prati jednu zagrebačku "škvadru", koja se nakon desetak godina i Domovinskog rata ponovno okuplja u svome kvartu. Neki su se od njih promijenili, neki su ostali isti, a nekih više nema. Kao i mnogi njihovi vršnjaci, osjećaju se izgubljeni, poput jelena kojima kiša poremeti sposobnost orijentacije.

Kulenović dinamičnim i zabavnim stilom te jednostavnim jezikom čitatelje uvodi u realne, posebne i zanimljive likove, u kojima će se, najavljuje izdavač, svatko od nas zasigurno prepoznati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tarik Kulenović (Zagreb, 1969.) diplomirao je i magistrirao na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a radi na Fakultetu političkih znanosti. Dosad je objavio zbirku priča "Padovi i drugi rani radovi" (1998.). Za zbirku "Fakat" (2001.) skupine autora napisao je priču "Petarde" koja je dobila nagradu AGM za prozno djelo.

Njegov prvi roman izišao je u Celeberovoj biblioteci "Procvat", u kojoj se od 1999., s ciljem promocije domaće književnosti, objavljuju hrvatski autori, od već afirmiranih do mlađih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara