Objavljena knjiga Louisa Lallemanta "Nauk o duhovnom životu"

Splitski nakladnik Verbum objavio je knjigu francuskog pisca klasične duhovne literature Louisa Lallemanta "Nauk o duhovnom životu".

"Nekoć se demon poganima predstavljao kao Bog u njihovim idolima, početak i cilj svijeta. Zemaljske stvari čine gotovo isto tako: predstavljaju se kao Bog te nas uvjeravaju da će nas zadovoljiti i potpuno usrećiti. Ali ono što na taj način dobijemo samo povećava pustoš u duši", piše Louis Lallemant.

Lallemant razmatra duhovni put duše prema Bogu koji se u knjizi predstavlja kroz sedam načela sastavljenih od "pogleda na cilj", "savršenosti", "čistoće srca", "poslušnosti Duhu Svetomu", "sabranosti i nutarnjeg života", "sjedinjenja sa Spasiteljem" i "reda i stupnjeva duhovnoga života".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je priručnik za duhovni život koja sustavno iznosi nauk o molitvi, odnos s nadnaravnim, duhovnoj poniznosti, darovima, mistici, nadnaravnim fenomenima i kontemplaciji, ističu priređivači i dodaju kako je Lallemant "ocrtao temeljna načela mistike s njezinom božanskom jednostavnošću".

Louis Lallemant (1587.-1635.) znameniti je francuski duhovni pisac koji je svojom ustrajnom potragom za Božjom blizinom obilježio cijele naraštaje francuskih duhovnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara