Objavljena snimka lova na El Chapa: Specijalcima je pokušao pobjeći kroz tajni tunel

Objavljena snimka lova na El Chapa: Specijalcima je pokušao pobjeći kroz tajni tunel

Screenshot: YouTube

MEKSIČKE vlasti objavile su dramatičnu snimku hvatanja najtraženijeg narkobossa na svijetu, Joaquina "El Chapo" Guzmana.

Prema pisanju medija, El Chapo je tajnim agentima prvo pobjegao kroz tajni tunel, ali su ga naposlijetku ipak locirali i priveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, Joaquin "El Chapo" Guzman uhićen je šest mjeseci nakon što je pobjegao iz zatvora. "El Chapo" (Niski) je pobjegao iz zatvora u Altiplanu, blizu Ciudad de Mexica, kroz tunel dug 1,5 kilometara na motociklu koji je bio pričvršćen na tračnice koje su završavale u jednoj kući u izgradnji.

Guzman je uhićen u veljači 2014. u Mazatlanu, nakon 13 godina bijega. Njegov bijeg u srpnju 2015. bio je ozbiljan udar na ugled predsjednika Enriquea Pene Nieta koji je na početku mandata ostvario zapažen uspjeh u borbi s narkokartelima.

Američki glumac Sean Penn susreo se potajice s meksičkim barunom droge "El Chapom" Guzmanom prije nego li je uhićen, kako bi napravili intervju, objavljeno je u subotu u časopisu Rolling Stone, a taj je razgovor pomogao meksičkim vlastima da ga uhite. Neimenovani dužnosnik meksičke vlade kazao je kako je upravo susret sa Seanom Pennom pomogao u uhićenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara