Objavljene prve fotografije Fidela Castra nakon operacije

"JUVENTUD  REBELDE", službeni organ komunističke omladinske organizacije na Kubi, je na svom on-line izdanju objavio prve fotografije kubanskog predsjednika Fidela Castra otkako se 26. srpnja posljednji put pojavio u javnosti.

Castro je, navodeći teško zdravstveno stanje kao povod, prije više od tjedan dana prenio ovlasti na brata Raula. Ni Fidel ni Raul Castro se otada nisu pojavili u javnosti, što je izazvalo niz špekulacija o njihovom zdravstvenom stanju, kao i budućnosti komunističkog poretka na karipskom otoku.

Na slikama Castro, naslonjen na jastuk, razgovara preko telefona te pozira s naslovnicom subotnjeg izdanja kubanskog lista "Granma".

"Juventud Rebelde" je također objavio da Castro "svima zabrinutima" poručuje kako će nastaviti boriti za "svoje zdravlje", te da se zahvalio kubanskom narodu na izrazima podrške.

Nakon što je jučer "Granma" objavio vijet da se Castro "dobro oporavlja i da je prohodao", današnje fotografije bi trebale razuvjeriti sve one koji vjeruju da je kubanski predsjednik mrtav, odnosno da se njegovom režimu bliži kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je, pak, venezuelanski predsjednik Hugo Chavez objavio kako će vrlo skoro otići na Kubu kako bi posjetio svog dobrog prijatelja i saveznika Fidela Castra.

Kubanske vlasti su, također, odlučile ne otkazati pripreme za sastanak na vrhu Pokreta nesvrstanih koji bi trebao početi 11. rujna 2006.

D.A.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara