Obljetnica glasovira Steinway and Sons

TVRTKA Steinway and Sons, na čijim glasovirima sviraju napoznatiji svjetski glazbenici, obilježava 150. obljetnicu serijom koncerata u Carnegie Hallu na kojima će između ostaloga nastupiti Herbie Hancock, Art Garfunkel te 19godišnji Peter Cincotti.

Koncerti će se održati od 5. do 7. lipnja.

Henry Z. Steinway (87) praunuk osnivača tvrtke Henryja Engelharda Steinwayja, prisustvovao je događaju kojim je ovih dana započelo obilježavanje obljetnice u trgovini u West 57th Street, preko puta Carnegie Halla.

´Od osnutka tvrtke napravili smo više od 560.000 glasovira, koji su gotovo svi izrađeni na isti način´, rekao je on.

Steinway je uveo posebno izdanje dva osobita glasovira za ovu prigodu. Jedan je kopija klavira u viktorijanskom stilu na kakvom je svirao Ignacy Jan Paderewski tijekom svoje slavne američke turneje 90-ih godina 19. stoljeća.

Drugi je kreirao modni dizajner Karl Lagerfeld, rođen u Hamburgu, odakle dolazi i osnivač tvrtke Steinway.

Unutrašnjost tog glasovira obojena je sjajnim crvenim lakom, a izvana se nalazi crni saten. Na glasoviru je Lagerfeldov potpis.

´Oduvijek sam volio tajni i misteriozni crveni lak u japanskim kutijama te sam za ovu prigodu upotrijebio japansku kutiju kao svoju inspiraciju´, rekao je modni kreator koji živi u Parizu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara