Obnova kapelice u Kopačkom ritu posvećena Papinu dolasku u Osijek

U KOMPLEKSU dvorca Tikveš, unutar Parka prirode Kopački rit, u povodu dolaska Svetoga Oca obnovit će se kapela izgrađena krajem 19. stoljeća, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare dr. Melita Mihaljević, ravnateljica Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

U kapeli će na spomenički stup biti postavljena knjiga apostolskog blagoslova s posvetnim tekstom, koju je u drvetu bukve izradio ernestinovački umjetnik Mato Tijardović, a bit će blagoslovljena na euharistijskom slavlju u osječkoj Športskoj zračnoj luci 7. lipnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. dr. Stanislav Marijanović s Pedagoškog fakulteta u Osijeku istaknuo je da će se izgraditi i "put k Papi koji će voditi u obnovljenu kapelu papinskog blagoslova" te da će, poput križnog puta, "biti zasađen s 14 plus jednom mladicom hrasta lužnjaka".

Kapelica je izgrađena krajem 19. stoljeća, što se može naslutiti po jednoj fotografiji iz vremena Habsburgovaca, a drugih povijesnih podataka o njoj nema, pa tek predstoji temeljito povijesno istraživanje, istaknuto je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara