OBNOVA KAZALIŠTA PETRUZZELLI U BARIJU

Obnova kazališta Petruzzelli u Bariju, hrama talijanske opere, koji je prije podmetnutog požara stajao uz bok milanskoj Scali ili napuljskom San Carlu, postaje stvarnost.

Nakon više od jedanaest godina odugovlačenja, ovih dana poslani su pozivi za ponude za obnovu kazališta koje je stradalo 27. listopada 1991.

Kazalište je bilo simbol kulturnog utjecaja Barija, a osamdesetih godina posebno su ga cijenili poklonici ´bel canta´. Nakon pakla požara, kazalište Petruzzelli postalo je poznato po svađi vlasnika kazališta, kulturnih vlasti i općine, vlasnika terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon prijetnje lišavanja vlasništva, nasljednici Messeni Nemagna napokon su pristali potpisati dogovor koji označava početak obnove. Dogovor je potpisan prošlog četvrtka u Rimu.

Obitelj se u sljedećih četrdeset godina odriče korištenja kazališta, a zauzvrat dobiva rentu od pola milijuna eura koju će početi primati 2006., osim u slučaju kašnjenja radova. Država i lokalna uprava osnovat će operno-simfonijsku zakladu koja će financirati radove uz pomoć sponzora i upravljati kazalištem.

Radovi bi trebali početi u veljači, a troškovi se procjenjuju na 30 milijuna eura. Petruzzelli bi trebao biti spreman za kraj 2005. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara