Oboljeli od side: Svoje partnere nisam namjerno zarazio, samo im to nisam rekao na vrijeme

Oboljeli od side: Svoje partnere nisam namjerno zarazio, samo im to nisam rekao na vrijeme

Tekst: N.A.
Foto: Nikša Stipaničev (Cropix)

"ONI ME terete da sam znao da sam HIV pozitivan, ali nisam ih namjerno zarazio, nego samo to tim ljudima nisam rekao na vrijeme", kazao je u razgovoru za Večernji list 21-godišnji K.Š. iz Sukošana, kojeg je policija danas uhitila pod sumnjom da je seksualnim odnosima svojim partnerima prenosio HIV.

Istragom je utvrđeno kako je mladić, znajući da je zaražen spolnom bolešću, od 1. kolovoza 2009. do 1. veljače 2010. na području Šibenika s nekoliko osoba održavao seksualne odnose. 21-godišnjak je u razgovoru za dnevni list potvrdio kako zna da je virus prešao u prvi stadij side. Kako je kazao, obolio je prije osam-devet mjeseci u Zagrebu i poznato mu je tko ga je zarazio, no tek je kasnije saznao kako mu je partner zaražen HIV-om.

Spavao je s desetak osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam to doznao tek kasnije i nakon što smo mi dobili nešto od drugih njegovih prijatelja", kaže K.Š. i navodi kako je otada spavao s desetak osoba, no tvrdi kako nisu svi zaražene HIV-om. Dodaje kako u četiri slučaja nije upotrebljavao zaštitu. Na pitanje zašto te osobe nije obavijestio o tome da boluje od side, odgovara da to nije napravio namjerno: "Jednostavno su mi te osobe bile drage i nisam im rekao da sam zaražen HIV-om. To sam im planirao reći poslije, ali eto, jednostavno nisam dospio", odgovorio je.

Dodaje da se nekad ne bi zaštitio na njihov zahtjev, a nekad je to bilo i na njegov zahtjev "jer mu je bilo bed". Navodi kako se radi uglavnom o biseksualnim osobama te da jedna osoba od njih ima obitelj - odraslu djecu i ženu. Kaže, žao mu je zbog toga. "Pa, žao mi je oduvijek bilo i to sam njima i ovako i onako mislio reći. Ali, eto, jednostavno im nisam stigao reći. Na okrutan su im način rekli drugi", objasnio je. Dodaje da se svima ispričao i rekao im što trebaju napraviti. S njima je spavao prije 15 - 20 dana. 

Policija je saznala da je K.Š. zaražen nakon što ga je uhitila zbog jedne oružane pljačke trgovine u Tisnom. Policija je potom obavijestila ljude kojima je K.Š. mogao prenijeti HIV, a mladić do tada nije smio imati nikakav kontakt s njima.

Obitelj 21-godišnjaka nije znala da njihov sin boluje od side. Roditeljsku je kuću, kaže otac, napustio u prosincu i od tada ne zna puno o njemu. Mladić je privremeno boravio u Vodicama, a radio je kao konobar i na Kornatima. U homoseksualnim krugovima u Šibeniku i Vodicama zavladala je panika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara