Oboren neslavni rekord hrvatskih autocesta

NA AUTOCESTI A1 Zagreb - Split kod naplatnih kućica Brinje lička je policija zaustavila vozača koji je vozio 223 km/h, što je dosad najveća zabilježena brzina kretanja jednog vozila po hrvatskim autocestama.

D.M. iz Đakova je u BMW-u njemačkih registarskih oznaka na dijelu autoceste kroz Liku, gdje je dozvoljena brzina 130 km/h, vozio čak 223 km/h.Vozača je zaustavio policijski presretač kojeg je PU ličko-senjska dobila prije mjesec dana i u tom se periodu pokazala kao jedna od najuspješnijih u lovu na ljubitelje velikih brzina.

"Imamo tri obučene policijske posade sa šest ljudi koji kontroliraju brzinu na 116 km autoceste. Znali smo i prije da neki vozači divljaju jer je autocesta kroz Liku idealna za brzu vožnju, samo prije u trku nismo mogli jer nismo imali čime." -rekao je za Jutarnji list načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako novim presretačem upravljaju iskusni i pomno odabrani policajci koji su završili tečaj prometa i tečaj za mjerne uređaje. Koliko je presretač brzo morao voziti da bi snimio najveću dosad službenu brzinu postignutu na hrvatskim autocestama, nije znao reći.

Uhvaćeni vozač prema Zakonu o sigurnosti prometa na hrvatskim cestama, platit će najmanje 2000 kn kazne, ostat će tri mjeseca bez vozačke dozvole i dobit će tri kaznena boda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara