Obustavljen stegovni postupak protiv splitskog suca

Državno sudbeno vijeće (DOV) obustavilo je danas stegovni postupak protiv suca splitskog Općinskog suda jer je predsjednik tog suda povukao zahtjev za kažnjavanje ukorom zbog 15 zastara.

Sudac splitskog Općinskog suda Robert Pešutić jedan je od četiri suca tog suda protiv kojih je, na prijedlog predsjednika suda Vlade Madunića, DSV u veljači pokrenuo stegovni postupak zbog brojnih zastara.

DSV je prošlog tjedna oslobodio stegovne odgovornosti troje sudaca jer je protiv jednog suca zastara za utvrđivanje stegovne odgovornosti nastupila i prije nego li je Madunić podnio zahtjev, a u dva slučaja je zastara nastupila tri mjeseca nakon što je DSV zaprimio zahtjev.

Postupak protiv Pešutića tada je odgođen kako bi se utvrdio točan datum kada je Madunić saznao za zastare jer šestomjesečni rok za pokretanje stegovnog postupka teče od tog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S obzirom da bi prošao slično kao i s ranija tri zahtjeva, Madunić je u Pešutićevom slučaju odustao od svog zahtjeva. DSV je stoga obustavio pokretanje stegovnog postupka.

DSV je danas za suca Županijskog suda u Karlovcu, između četiri kandidata, imenovao Marijana Janjca.

Između devet kandidata za sutkinju pulskog Općinskog suda imenovana je Gabrijela Marčeta, a između tri kandidata za sutkinju Općinskog suda u Delnicama imenovana je Renata Rački.

Za sutkinju Općinskog suda u Malom Lošinj imenovana je jedina kandidatkinja Gordana Holer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara