Očekivano: Unatoč malverzacijama u Salonitu, BiH bjegunca Ćurkovića pustila na slobodu

IAKO ga hrvatska policija i Interpol traže godinama, 52-godišnji bjegunac Jozo Ćurković, bivši direktor vranjičkog Salonita, kojega Državno odvjetništvo tereti za višemilijunske gospodarske malverzacije u toj tvornici, u pritvoru u Bosni i Hercegovini proveo je manje od 24 sata.

Naime, Ćurković se na slobodi našao već jučer prijepodne, uz obrazloženje kako je on "državljanin BiH protiv kojeg se u toj zemlji ne vodi nikakav pravosudni proces". Nakon puštanja na slobodu, Ćurković se mirno uputio u svoj dom u rodnoj Grabovici, kod Tomislavgrada.

Kako i Ćurković posjeduje dvojno državljanstvo pa, prema postojećim zakonima u Bosni i Hercegovini, kao njihov državljanin, ni ne može biti izručen drugoj državi, takav ishod je bio i očekivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ćurković je uhićen u četvrtak poslijepodne u Zračnoj luci Sarajevo, na osnovu Interpolove tjeralice, s obzirom da je DORH zbog gospodarskog kriminala, kojim je Salonit oštećen za gotovo 100 milijuna kuna, pokrenuo istražni postupak protiv njega.

Osim protiv Ćurkovića, postupak je pokrenut i protiv njegovih dviju sestara - 43-godišnje Anice Ćurković, bivše članice Nadzornog odbora Salonita i vlasnice nekoliko tvrtki, i 40- godišnje Mire Kotarac, te protiv Frane Marijića, Zorana Smolića, Mije Stipića, Ivana Jukića, Mirka Lukača i Mire Stolića.

I.M.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara