Očekuje se izručenje Ivice Rajića Haškom sudu

ODLUKA o izručenju Ivice Rajića Haškom sudu pravomoćna je i izvršna, izvijestila je danas ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović vladin Ured za suradnju s Haškim sudom koji s Haškim sudom treba dogovoriti datum i način Rajićeva odlaska u Den Haag.

Ministrica pravosuđa potvrdila je Hini da je poslijepodne uputila dopis kojim obavještava Ured za suradnju s Haškim sudom da je odluku zagrebačkog Županijskog suda o Rajićevom izručenju potvrdio i Vrhovni sud. Time je odluka postala pravomoćna i izvršna, kazala je ministrica. Ona je jedina koja u slučaju bolesti ili "drugog naročito opravdanog razloga" može privremeno zaustaviti Rajićevo izručenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Uredu za odnose s Haškim sudom danas se nije mogla dobiti informacija kada će Rajić biti izručen Haškom sudu pred kojim je optužen, po zapovjednoj i osobnoj odgovornosti, za pokolj najmanje 16 bošnjačkih civila u srednjebosanskom selu Stupni Dol, u listopadu 1993.

Protiv Rajića, bivšeg zapovjednika druge operativne skupine HVO-a iz Kiseljaka, optužnica je podignuta 1995., no on se uspješno skrivao sve do travnja ove godine kada je uhićen u Splitu. Rajić se od tada nalazi u pritvoru zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara