Od 1. siječnja preko granice BiH samo s osobnom iskaznicom?

PREDSJEDNIŠTVO Bosne i Hercegovine prihvatilo je u srijedu prijedlog sporazuma o novom načinu prelaska državne granice između BiH i Republike Hrvatske koji bi se mogao početi primjenjivati od početka naredne godine.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je novinarima u Sarajevu nakon sjednice državnog vrha kako je razmatran i podržan prijedlog sporazuma kojim se predviđa da državljani Hrvatske i BiH granicu mogu prelaziti samo s osobnim iskaznicama.

Ovaj sporazum trebao bi biti potpisan na sjednici Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i BiH što će se 5. prosinca održati u Sarajevu a primjena se očekuje od 1. siječnja 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjedništvo BiH također je razmatralo i izvješće Vijeća ministara BiH o priprema za gradnju dijela koridora V c koji prolazi kroz BiH.

Čović je izjavio kako je bosanskohercegovački državni vrh podupro bržu provedbu tog projekta za što je nužno što prije uspostaviti povjerenstvo za koncesije.

On je također istaknuo kako su članovi Predsjedništva BiH mišljenja da bi njihova država trebala financirati studiju opravdanosti gradnje ove prometnice i prateću dokumentaciju.

"Mislimo kako država BiH treba biti vlasnikom takve dokumentacije", kazao je Čović dodavši da ako BiH nije u stanju naći sedam do devet milijuna dolar za početni dio posla, onda ne može računati ni na osiguravanje znatno većih sredstava potrebnih za gradnju autoceste.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara