OD DANAS MILOŠEVIĆ TEK FORMALNI PREDSJEDNIK SVOJE PARTIJE?

Šesti izvanredni kongres Socijalističke partije Srbije počeo je u subotu u Beogradu i na njem bi ta partija trebala usvojiti izmjene svoga statuta, po kojima bi funkciju predsjednika u odsustvu Slobodana Miloševića, koji ostaje formalni predsjednik trebao obavljati predsjednik glavnog odbora.

Delegati kongresa izviždali su danas Bogoljuba Bjelicu, kojega je Milošević ovlastio da u njegovu odsustvu rukovodi strankom i koji se, zajedno s još nekoliko stotina socijalista, usprotivio održavanju izvanrednog kongresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uzvicima ´Izdajniče´, ´Bitango´ i ´Čitaj to Miri´, prekidali su ga u čitanju Miloševićeva pisma iz Scheveningena, u kojem on oštro kritizira sadašnje rukovodstvo partije i protivi se održavanju kongresa, te tvrdi da je ´marionetski DOS-ov režim nastojao u partiji organizirati petu kolonu´ i da se ´partija mora osloboditi unutrašnje opstrukcije i sve raditi u dosluhu s narodom´.

Delegati šestog kongresa danas bi trebali izabrati i predsjednika partije. Jedini kandidat za predsjednika je Slobodan Milošević, iako je on u pismu zatražio da njegovo ime ne bude dovođeno ni u kakvu vezu sa šestim kongresom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara