Od danas redovite autobusne linije iz Osijeka i Beograda

NAKON više od 11 godina od danas su uspostavljene prve redovite dvosmjerne autobusne linije Osijek-Beograd i Beograd-Osijek.

S autobusnog kolodvora iz Osijeka prvi je jutros u 7 sati prema Beogradu krenuo autobus ´Čazmatransa´ s 14 putnika, a potom u 10 sati ´Panturistov´ autobus, izjavio za Hinu, direktor Panturista d.d. Dean Čebohin.

Dodao je kako je zanimanje putnika ´evidentno te se može očekivati da će svih pet dnevnih dvosmjernih vožnji biti iskorišteno kada se linije uhodaju´.

Na osječki autobusni kolodvor oko 10,40 sati prvi je iz Beograda došao autobus ´Šidekspresa´ s 12 putnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima vozača Blagoja Stevića, osam je putnika krenulo prema Osijeku iz Beograda, a četiri iz Šida. ´Kasnili smo 40 minuta zbog određenih tehničkih detalja vezanih za polazak autobusa koji će uvijek biti s ´Lastinog´ kolodvora, te kupnji karti, jer putnici nisu znali odakle se kreće´. Uz ´Šidekspres´ na toj će liniji redovito prometati i autobusi beogradske ´Laste´.

Iz Osijeka prema Beogradu autobusi će svakodnevno kretati u 7, 10, 13, 16 i 17 sati a iz Beograda u Osijek u 6,30, 10, 12,30, 15 i 18 sati. Vrijeme vožnje je oko tri i pol sata, cijena jednosmjerne karte je 70 kuna a povratne 112 kuna.

Direktor Panturista d.d. Dean Čebohin, kazao je kako je nakon višemjesečnih pregovora nadležnih ministarstva dviju država, izdano odobrenje za 20 polazaka dnevno iz Osijeka prema Beogradu i obratno. Dodao je da se ´zasad odlučilo za pet polazak iz oba grada´ te da će to u prvo vrijeme zadovoljiti zanimanje putnika za prijevozom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara