Od danas Zagrepčani komunalije plaćaju manje

SA DANAŠNJIM danom stanovnicima Zagreba Zagrebački Holding smanjit će cijene vode i odvoza smeća. Iako su prilikom prošlog poskupljenja tvrdili kako je ono opravdano i kako nema prostora za održavanje cijena na istoj razini, a kamo li za njihovo smanjenje, "prostora" se ipak pronašlo.

Smanjenje cijena komunalnih usluga rezultat je prošlotjednog sastanka Povjerenstva za praćenje rasta cijena sa predstavnicima Holdinga. Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik je nakon sastanka najavio je kako će smanjiti cijenu vode za četiri posto te cijenu odvoza smeća za tri posto. Premijer Ivo Sanader je tad izrazio nadu da će ostali gradovi slijediti primjer Zagreba.

Predstavnik sindikata Vilim Ribić je nakon Bandićeve najave smanjenja cijena izjavio: "Da nije bilo intervencije Povjerenstva, stopa inflacije bi bila puno viša od ovih 5,7 posto u ožujku. Evo, sad grad Zagreb smanjuje cijene za 4 posto. Da nema mjera Povjerenstva krivulja rasta cijena bi imala eksponencijalni rast".

Ipak, iako dobrodošlo, smanjenje cijena komunalija ne izaziva pretjeranu euforiju kod građana. Naime, od početka godine, komunalne usluge u Zagrebu su poskupjele za oko 20 posto, pa ovo smanjenje i nije preveliko olakšanje za građane, pogotovo, uzme li se u obzir da su istovremeno drastično poskupjele cijene energenata i hrane.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara