OD SJEVERNE KOREJE ZATRAŽENO OBUSTAVLJANJE NUKLEARNOG PROGRAMA

Sjeverna Koreja je drugog dana višestranih pregovora u četvrtak u Pekingu podvrgnuta pritisku da obustavi razvoj svog nuklearnog programa u zamjenu za gospodarsku pomoć, ali na razgovorima zapravo nije postignut gotovo nikakav napredak.

Pokazatelj slabih nada u postizanje napretka u drugom krugu pregovora o traženju rješenja sjevernokorejske nuklearne krize izjava je jednog diplomata koji je rekao da su razgovori u četvrtak završili "bez ozbiljnijih komplikacija".

Dužnosnici su rekli da se za četvrtak poslije podne planiraju dodatni razgovori, a pregovori se nastavljaju u petak i mogli bi se produžiti duže od predviđenog, čak i ako ne bude značajnijih postignuća, rekli su dužnosnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pregovorima u glavnom kineskome gradu sudjeluju predstavnici SAD-a, Sjeverne i Južne Koreje, Japana, Rusije i Kine. Pregovorači iz šest zemalja pokušavaju riješiti krizu na Korejskom poluotoku koja je počela u listopadu 2002. godine kada su američki dužnosnici objavili da je Pjongjang priznao da razvija programe za izradu nuklearnog oružja.

(Hina) xdam ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara