Od sutra u prodaji Windows 7

Tekst: F.M.
Foto: Arhiva


MICROSOFT će od sutra početi održavati seriju događaja kojima će predstaviti svoj najnoviji proizvod, operativni sustav Windows 7, koji na tržište izlazi samo tri godine nakon izlaska Viste, s kojom potrošači i nisu bili pretjerano zadovoljni.

U nekim europskim zemljama trgovine bi trebale početi otvarati vrata u ponoć kako bi omogućile kupcima da si što je brže moguće kupe najnovije izdanje softverskog diva. Microsoft ohrabruje ljude da održe zabave za dolazak novog sustava, a čak su i obećali poslati pakete za zabavu onima koji odluče skupiti prijatelje i proslaviti dolazak Windowsa 7.

Samo tri godine nakon Viste

Formalno lansiranje novog sustava odvijat će se kroz nekoliko dana na seriji evenata u New Yorku, a tih se dana očekuje pojavljivanje šefa Microsofta Stevea Balmera i drugih starijih partnera.

Lansiranje novog operativnog sustava poklapa se s otvaranjem prve Microsoftove trgovine u gradu Scottsdaleu u Arizoni, u kojoj će se moći kupiti i vidjeti svi Microsoftovi proizvodi. Slična trgovina planira se otvoriti u jednom šoping centru u Kaliforniji.

Windows 7 izlazi na tržište samo tri godine nakon lansiranja Viste. Bit će dostupan u šest različitih izdanja. Većina ljudi vjerojatno će kupiti Home Premium ili Professional izdanja. Druge verzije namijenjene su korisnicima u zemljama u razvoju i korporacijama.

Microsoft tvrdi da je Vista bila uspjeh, jer je prodana u više izdanja nego njen prethodnik Windows XP, mnogi su se korisnici bunili protiv softvera, posebno napora kojemu on izlaže računala.

Netbookovi

I dok se o performansama Viste može raspravljati, a svatko obično ima svoje mišljenje, jasan je njen nedostatak u modernom dobu. Vista ne radi dobro na netbookovima, malim laptopima čija je glavna svrha omogućiti pristup internetu, ali imaju slabije performanse od običnih laptopa.

Prodaja netbooka u u zadnjih nekoliko godina postala je iznimno jaka, a očekuje se da će se taj trend nastaviti s godinama. Jedan od važnih razloga zbog kojih Microsoft tako brzo lansira novi operativni sustav je taj što Windows 7 dobro radi na netbookovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara