Od sutra zatopljenje: Do kraja tjedna temperature će porasti do 15 stupnjeva Celzijevih

Foto: Joško Supić / Cropix

SVI ONI kojima temperature oko i ispod nule ne odgovaraju, narednih dana doći će na svoje. Naime, danas je posljednji u nizu ovako hladnih dana, kazali su za Index iz Državnog meteorološkog zavoda.

Nešto toplije vrijeme već je došlo na Jadranu, iako još ponegdje puše jaka i olujna bura, a od sutra ono se očekuje i u unutrašnjosti. Tako se u Zagrebu očekuje pet stupnjeva Celzijevih, koji će u subotu narasti na 10, a u nedjelju i do 15 stupnjeva Celzijevih.

Slično će biti i na Jadranu gdje se očekuju slične ili možda malo više temperaturne vrijednosti. Visoke temperature pratit će i lijepo i sunčano vrijeme koje će se zadržati i početkom sljedećeg tjedna, doznajemo iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog olujne bure zatvorena Maslenica

Zbog olujne bure danas je za sav promet zatvorena autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Dionicom Jadranskom magistralom (D 8) između Senja i Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila, a između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je za motocikle, autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Paškom mostu i na Jadranskoj magistrali (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu).

Dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, u smjeru Rijeke zabrana je za vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj. U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i Jablanac-Mišnjak te katamaranska linija iz Rijeke prema Pagu. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna i dostavna vozila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara