Od svibnja nova dnevna novina, urednik Matija Babić

AUSTRIJSKI medijski koncern Styria Medien AG do početka svibnja lansirat će u Hrvatskoj dnevnu novinu potpuno novog tipa. Nova dnevna novina plod je osmomjesečnog rada i suradnje međunarodnih stručnjaka i hrvatskih urednika i novinara.

"Naš medijski koncern ovim projektom ulazi u veliki izdavački izazov lansiranja nove generacije dnevnih novina u Hrvatskoj. Ona bi prije svega trebala privući sve veće tržište "ne-čitatelja" te čitatelje informirati brže, kraće i jasnije od postojećih dnevnih novina", rekao je Dr. Horst Pirker, predsjednik Uprave medijskog koncerna Styria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnost glavnog urednika dnevne novine nove generacije povjerena je Matiji Babiću, vlasniku i autoru Indexa. Babić na projektu novih dnevnih novina radi od 1. listopada, ali će i dalje raditi na razvojnoj strategiji Indexa, te ostati većinski vlasnik portala. Na čelu tvrtke, osnovane za izdavanje nove dnevne novine, nalazi se gđa Jasna Zemljić.

Styria Medien AG u Hrvatskoj već izdaje vodeću dnevnu novinu  "Večernji list", s dnevno prodanom nakladom od preko 120.000 primjeraka.
Dr. Klaus Schweighofer, direktor odjela Styrie za regionalno širenje naglasio je kako je "ovaj projekt dio strateškog ofenzivnog plana kojim će Styria kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji, nastaviti izgrađivati svoje pozicije na tržištu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara