Odakle Podravki više od milijun kuna za uskrsnice?

Odakle Podravki više od milijun kuna za uskrsnice?

Tekst: J.C.
Foto: Nikola Wolf / Cropix

NIKOME nije jasno kako, ali Podravka će na uskrsnice potrošiti oko milijun kuna. Svaki od 2.400 Podravkinih umirovljenika dobit će bonus od 12 godina po godini radnog staža i košaricu s proizvodima u vrijednosti od 200 kuna. Nisu u Podravki zaboravili ni svoje sadašnje radnike koji će za Uskrs dobiti bonove vrijedne 400 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnicima i umirovljenicima koprivničke kompanije danas su najavljene uskrsnice koje nitko realno nije očekivao. S obzirom na sve što se u Podravki događalo tijekom posljednjih godinu dana (afera Spice i izvlačenje novca iz kompanije koju je novi šef Nadzornog odbora Ljubo Jurčić naslijedio u debelom minusu), zaposlenici se nisu nadali nikakvim bonusima. Dapače, mogli su se smatrati sretnima što i dalje primaju plaću.

No, iz Podravke tvrde kako su usprkos svim aferama zbog kojih su bivši šefovi završili u Remetincu uspjeli sačuvati financijsku stabilnost. Podravka svoje dugove plaća na vrijeme, a očekuju da će ove godine ostvariti rast prodaje od dva posto i neto dobit od stotinjak milijuna kuna. To, naravno, i dalje ne rješava problem dvostruko većeg iznosa koji je izgubljen zahvaljujući mutnim igricama bivših menadžera, ali sadašnje rukovodstvo Podravke ipak je uvjereno u happy end.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara