Odbijena i druga žalba tužiteljstva; Glavaš ne ide u pritvor

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda ponovno je odbilo žalbu Državnog odvjetništva koje u posljednjih dva tjedna u dva navrata tražilo pritvaranje saborskog zastupnika Branimira Glavaša, tvrdeći da svojim javnim istupima utječe na svjedoke u istrazi koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991.

"Žalba Državnog odvjetništva odbijena je kao neosnovana te je potvrđeno rješenje istražnog suca Zdenka Posavca koje postaje pravomoćno", potvrdio je danas Hini istražni sudac Županijskog suda Ratko Ščekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Posavec je prošloga tjedna odbio i drugi, ponovljeni zahtjev Državnog odvjetništva za pritvaranjem Glavaša, ocjenivši da ni novi dokazi koje je dostavilo tužiteljstvo ne upućuju na to da Glavaš utječe na svjedoke i tako ometa istragu.

Prvi zahtjev za Glavaševim pritvaranjem Državno je odvjetništvo uputilo sredinom srpnja, tereteći Glavaša da utječe na svjedoke u istrazi, ali je taj zahtjev, kao i žalba tužiteljstva na odluku suca, odbijen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara