Odbijena žalba Zagorčevog odvjetnika; Pressica u Beču bez Zagorca

Odbijena žalba Zagorčevog odvjetnika; Pressica u Beču bez Zagorca

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Zagrebu riješilo je jučer žalbu Krešimira Krsnika, Zagorčevog odvjetnika na odluku o njegovu pritvaranju i pokretanju istrage, a odluku nam je danas priopćio glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

"Žalba u odnosu na rješenje o provođenju istrage odbijena je kao neosnovana, a o žalbi u odnosu na rješenje o određivanju pritvora Vijeće nije odlučilo" - rekao je za Index Devčić. 

Devčić je pojasnio kako Vijeće nije moglo donijeti odluku o žalbi u odnosu na pritvor jer u skladu sa sudskom praksom o tome mogu odlučiti tek u trenutku kada pritvor konzumiran i kada Zagorcu rješenje o pritvoru bude uručeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražna ročišta u slučaju Zagorec na zagrebačkom Županijskom sudu trebala bi se održati idućeg tjedna od 27. do 29. ožujka.

U Beču održana press konferencija bez Zagorca

Press konferencija odvjetnika umirovljenog generala Vladimira Zagorca održana je u Beču, ali se on na njoj nije pojavio. Na konferenciji, koja se prvotno trebala održati u ponedjeljak, riječ je vodio njegov odvjetnički tim iz ureda Ganzger & Lansky. Njegovi odvjetnici su najavili tužbu protiv Republike Hrvatske na Europskom sudu za ljudska prava zbog povrede prava njihova klijenta i zbog lažnih optužbi protiv Zagorca.

>>> Opširnije pročitajte ovdje

A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara