Odbijene Glavaševe žalbe; kreće istraga

Odbijene Glavaševe žalbe; kreće istraga
ODBIJENE su žalbe Branimira Glavaša na rješenje kojim je protiv njega pokrenuta istrage zbog sumnje da je 1991. u Osijeku počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu na kojemu će se prvo istražno ročište održati 17. srpnja.

Izvanraspravno vijeće tog suda odbilo je žalbe Glavaševih odvjetnika i potvrdilo odluku istražnog suca Zdenka Posavca o pokretanju istrage protiv Glavaša i suosumnjičenog Krunoslava Fehira.

Glasnogovornik suda i istražni sudac Krešimir Devčić kazao je da na odluku izvanraspravnog vijeća nema prava žalbe te najavio da će se prvo istražno ročište održati 17. srpnja.

"S istragom će se krenuti prije godišnjih odmora, a nastavak slijedi u rujnu", kazao je Devčić.

Tužiteljstvo je predložilo da se u istrazi sasluša 45 svjedoka i da se provedu dodatna sudsko-medicinska vještačenja.

Ante Madunić, jedan od Glavaševih odvjetnika koji su u žalbama tražili obustavu kaznenog postupka ili vraćanje predmeta istražnom sucu na ponovno odlučivanje, kazao je kako će obrana ovih dana istražnom sucu Posavcu predložiti svoje svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku ne mogu reći koliko će to svjedoka biti", kazao je.

U predistražnom postupku nezavisni saborski zastupnik Glavaš je pred istražnim sucem odbacio sve optužbe tužiteljstva koje ga tereti za zlostavljanje troje srpskih civila te ubojstvo dvojice, od kojih se jednom gubi svaki trag.

Fehira, bivšeg pripadnika osječke postrojbe kojom je 1991. zapovjedao Glavaš, sumnjiči se da je zlostavljao jednog zarobljenog civila i pucao u njega. On je pred istražnim sucem priznao zločin i optužio Glavaša kao nalogodavca.

Foto: Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara