Odbor svjetske udruge pomoraca raspravljao o slučaju Laptalo

ODBOR ITF-a, krovne svjetske udruge pomoraca, na prijedlog Sindikata pomoraca Hrvatske, na zasjedanju u Londonu raspravljao je o slučaju hrvatskog pomorca Kriste Laptala, koji je pritvoren u Grčkoj.

SPH je predložio odboru, kojeg tvore svi sindikati pomoraca i lučkih radnika udruženi u ITF, da iskaže zabrinutost zbog načina na koji se hrvatski i još dva pomorca drže u zatvoru bez čvrstih dokaza o njihovoj krivnji te da zatraži da sud ubrza rješavanje tog slučaja.

Zapovjednik teretnog broda "Coral Sea" Kristo Laptalo uhićen je i pritvoren 13. srpnja u Grčkoj jer je u paketima banana, koji su iskrcani s njegova broda u najmu belgijske tvrtke "Trireme Vessel", pronađen 51 kilogram kokaina. Osim Laptala u Grčkoj su uhićeni i pritvoreni prvi časnik palube Latvijac i vođa palube Filipinac.

Po neslužbenim podatcima iz SPH grčki sud odbio je u početku ovoga tjedna zamolbu kapetana Laptala da se brani sa slobode uz jamčevinu, s obrazloženjem da je riječ o stranom državljaninu koji bi mogao pobjeći. Obavijest o navodnoj sudskoj odluci prenijeli su obitelji Laptalovi branitelji, iako još nisu primili službenu sudsku odluku.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara