Odbor za financije podržao izvješće o revizijama u 2004.

SABORSKI Odbor za financije i državni proračun danas je jednoglasno i bez rasprave podržao izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama u 2004.

Revizijom je bilo obuhvaćeno 899 subjekata, od čega su 541 državne službe. Od tog broja Ured je za 117 dao pozitivno mišljenje, 13 ih je zbog utvrđenih nepravilnosti negativno ocijenjeno, dva suzdržano, a ostali su dobili uvjetnu ocjenu, odnosno u njima su zabilježene sitne nepravilnosti koje nisu utjecale na poslovanje i trošenje proračunskog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od utvrđenih nepravilnosti prednjače ona u računovodstvenom poslovanju, nepravilnosti vezane uz trošenje proračunskih sredstava, te nerealno planiranje ili poslovanje iznad planiranih prihoda.

Ured je, nakon revizije, a zbog utvrđenih nepravilnosti izdao 2.181 nalog da se one otklone, što je po 1.183 naloga i učinjeno.

Izvješće je prihvatio i Odbor za socijalnu politiku i zdravstvo. Od 109 revidiranih subjekata u resoru socijale i zdravstva Ured je za njih 57 dao pozitivno mišljenje, za 54 uvjetno, a izdano je tek jedno negativno mišljenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara