Odbor za medije nije raspravljao o informaciji da su neki novinari imali financijske ugovore s Ministarstvom zdravstva

SABORSKI Odbor za informiranje i medije nije danas raspravljao o informaciji da su neki novinari imali financijske ugovore s Ministarstvom zdravstva, odnosno HZZO-om, što je svojedobno izjavio ministar zdravstva Andrija Hebrang.

Odbor je tu temu, koju je na dnevni red stavila predsjednica Odbora Željka Antunović skinuo s dnevnog reda na zahtjev HDZ-ovih članova koji su ustrajali da nema smisla raspravljati o temi za koju ne postoje nikakvi materijali.

Predsjednica Odbora Željka Antunović ustvrdila je kako je "ministar Hebrang bio brz kad je optuživao, ali kad optužbe treba argumetirati nisu mu dovoljna ni tri tjedna".

Čini se da tražene materijale nikada nećemo dočekati, jer tih ugovora očito nema, rekla je Antunović.

Ministarstvo je Odboru poslalo dopis u kojemu ga izvještava da se tražena dokumentacija prikuplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prava bura na Odboru se podigla kad je trebalo utvrditi listu kandidata za izbor jednog člana Programskog vijeća HRT-a.

HDZ-ovi članovi zatražili su da se ponovi javni poziv za izbor tih članova, držeći da objavljivanjem u Vjesniku i na web stranicama Sabora taj poziv nisu mogli vidjeti svi zainteresirani.

Tomu se usprotivio SDP-ovac Nenad Stazić ističući da je sve učinjeno po proceduri i da nema razloga za ponavljanje, zapravo poništavanje javnog poziva.

O HDZ-ovom prijedlogu Odbor u konačnici nije glasovao.

Predsjednica Odbora utvrdila je da je na poziv stiglo pet pravovaljanih kandidatura.

Lista kandidata, na kojoj su Mladen Vilfan, Vjekoslav Krsnik, Vlaho Bogišić, Duško Ljuština i Vladimir Pezo, proslijedit će se klubovima zastupnika koji bi se u roku 15 dana o njima trebali usuglasiti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara