Odbor za mladež i šport traži od Vlade hitnu izradu zakona o navijačima

SABORSKI Odbor za obitelj, mladež i šport danas je ponovno od Vlade zatražio da hitno u saborsku proceduru uputi prijedlog zakona o navijačima, kako bi se stalo na kraj učestalom nasilju na sportskim borilištima.

Taj zahtjev Vladi Odbor je u pisanom izvješću uputio s današnje sjednice, na kojoj je raspravio problematiku nasilja i izgreda na sportskim borilištima.

Neposredan povod za tu raspravu bilo incidentno ponašanje hrvatskih navijača na finalnoj utakmici Europskog prvenstva u vaterpolu između reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore u Kranju.

"Nogometno navijačko nasilje prešlo je hrvatske granice još ranije, a od ove smo godine svjedoci navijačkog huliganstva u skijanju i vaterpolu i to oba puta u Sloveniji", stoji u izvješću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe se da je Odbor od početka mandata 2000. više puta od Vlade tražio izradu prijedloga zakona o navijačima koji bi oštro sankcionirao nasilničko navijačko ponašanje.

Izraženo je nezadovoljstvo što taj prijedlog još nije upućen u Sabor, unatoč obećanju Ministarstva prosvjete i športa da će se pred saborskim zastupnicima naći prije godinu dana.

U Odboru drže da bi kod izrade zakonskog prijedloga Vlada trebala razmisliti o stalnoj zabrani točenja alkohola u ugostiteljskih objektima u sastavu sportskih borilišta, i to ne samo u vrijeme odigravanja utakmica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara