Odbor za rad za promicanje prava invalida

U POVODU obilježavanja sutrašnjeg Međunarodnog dana invalida Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo danas je svim osobama s invaliditetom poručio da će podržavati sve akcije za unaprjeđenje promicanja prava osoba s invaliditetom i zalagati se za njihov što kvalitetniji život u humanom i socijalno osjetljivom društvu.

U priopćenju tog saborskog odbora podsjeća se da se Međunarodni dan invalida obilježava od 1981. prema odluci generalne skupštine UN, kako bi ponovno i kontinuirano ukazivali na neophodnost promicanja prava osoba s invaliditetom i potrebu unaprjeđenja kvalitete njihova života.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica da u Hrvatskoj ima više od 10 posto osoba s invaliditetom, obvezuje nas da svakodnevno i zajednički radimo na podizanju svijesti i promjeni stavova prema invalidnosti.

Da svakodnevno rušimo barijere, ali ne samo arhitektonske, već da ustrajemo na kvaliteti njihova života, mobilnosti, zapošljavanju i uspješnoj integraciji u društvo: to je naglašeno u Nacionalnoj strategiji jedinstvene politike za osobe s invaliditetom od 2002. do 2006. godine", stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara