Odbor za referendum traži Jakovčićevu ostavku zbog izbjegavanja održavanja referenduma

ODBOR za referendum, kojim se traži revizija prodaje istarskog zemljišta, na današnjoj je izvanrednoj sjednici u Puli zatražio ostavku istarskog župana Ivana Jakovčića zbog, kako tvrde, malverzacija oko naknadne prenamjene zemljišta na području Barbarige i Dragonere te zbog toga što je odbio mogućnost provedbe referenduma o istarskom zemljištu na sam dan parlamentarnih izbora 23. studenoga.

Član odbora Nenad Klapčić ocijenio je kako političko vodstvo Istarske županije - "sadašnji župan Ivan Jakovčić te bivši i sadašnji predsjednik Županijske skupštine Damir Kajin i Stevo Žufić" pokušavaju proceduralnim, političko-pravnim i formalnim razlozima obezvrijediti stajalište građana u vezi s raspisivanjem referenduma. Odbor je najavio nastavak prikupljanja potpisa građana protiv rasprodaje istarskog zemljišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Klapčić istaknuo je da su članovi Odbora pripremili više od 50.000 letaka kojima se građani Istre pozivaju da se odazovu nastavku prikupljanja potpisa.

"Naši će članovi odlaziti od grada do grada te od domaćinstva do domaćinstva kako bi svima dali mogućnost da se izjasne protiv rasprodaje istarskog zemljišta", kazao je Klapčić. U ime Odbora za referendum izrazio žaljenje što premijer Ivica Račan nije, kao što je najavio, "energično raščistio s malverzacijama oko zemljišta i zaustavio lov u mutnom", ocijenivši kako je naknadna prenamjena zeljišta na području Barbarige i Dragonere očito bila samo uvod u projekt Brijuni-Rivijera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara